Selecteer een pagina

Over Groen voor Beginners

Groen voor Beginners lag al jaren te verstoffen op de plank. De tips en informatie voor een duurzamer leven verzameld en ongebruikt. Ondertussen gebeurde er veel; het klimaatdebat kreeg meer voet aan de grond, kreeg een dringerder toon en ondertussen werd de vraag naar ‘wat kan ik doen?’ steeds prangerder. Kunnen we wat doen? Brengt individuele actie wel wat teweeg?

Ja. Bij Groen voor Beginners zijn we ervan overtuigd dat hoe meer mensen met hun (duurzame) keuzes duidelijk maken dat ze niet meer geloven in een vervuilend systeem, dat ze opties willen in het dagelijkse leven om te kiezen voor de planeet. De vraag is alleen: wat is die ‘juiste keuze’? En dat is waarschijnlijk de reden waarom je op dit blog bent belandt.

Net als jij vragen wij ons ook af hoe we met de juiste keuze kunnen bijdragen aan een gezonde planeet. Voor iedereen die wel eens de voetafdruk vragenlijst van het WWF heeft ingevuld, jullie weten dat kleine aanpassingen al een gunstigere uitkomst oplevert. Dat betekent dus dat je op persoonlijke schaal dus echt wel je steentje kan bijdragen. Bovendien zien we dat de consument het aanbod drijft. Van Unilever tot de grote modemerken; ze voelen de druk van de klant.

Sommige veranderingen zijn makkelijk, voor andere veranderingen is wat meer uitzoekwerk nodig, en voor weer andere moet je misschien opgeven wat al helemaal in je systeem zit. Dat gaat met vallen en opstaan, denk je net lekker bezig te zijn, blijkt dat later weer totaal niet het geval te zijn. Daarom zijn de verhalen van Groen voor Beginners vaak persoonlijk geladen en bieden meerdere oplossingen. We delen je worstelingen en obstakels. Wie weet helpt die herkenning bij het vinden van je eigen milieuvriendelijke weg.

Dus wil jij ook duurzamer leven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Doe dan mee met Groen voor Beginners, want net als jij zijn wij ook zoekende, maar helpen je graag op weg! Samen maken we onze duurzame footprint een stuk groter dan alleen.